טוען...

החיים בדיור מוגן

אין גיל לאהבה – היכרויות בגיל השלישי

תאריך:12.07.23

גיל הוא רק מספר, זאת כולנו כבר יודעים. הגיל השלישי, יותר מתמיד, הוא העת להגשים חלומות, לגלות, ליזום וליצור בתחומים שונים שלא היו אפשריים עד כה, בעיקר בשל חוסר זמן פנוי; לטייל, למצוא תחביבים וכישרונות וגם – במקרה של התאלמנות או רווקות מאוחרת – למצוא אהבה חדשה.

מישהו או מישהי שיהיו איתכם בשלב הזה של החיים, ייהנו עמכם ביחד, ידאגו לכם ויחלקו איתכם את הפנאי הרב ושפע החוויות שהחיים מזמנים.
גם לרגשות אין גיל ולהיכרות ולהתאהבות, בכל שלב, מלוות תחושות כמו מבוכה, התרגשות, דילמות או פרפרים בבטן. אולם, בגיל השלישי פעמים רבות אין מדובר רק בהתאהבות ובמשיכה מינית, אלא לא פחות מכך – בחברות, שמעניקה תמיכה רגשית, של מסע משותף דרך שמחות ואתגרי החיים, ושל הפגת הבדידות.

בכתבה הבאה נעסוק בכמה היבטים של התאהבות והיכרויות בגיל השלישי, ומה שביניהם.

אין גיל לאהבה - היכרויות בגיל השלישי
אהבה בגיל השלישי. חברות ושותפות

מטבע הדברים הבחירה של בני גיל השלישי שהינם אלמנים או רווקים לעבור לגור בדיור מוגן, מייצרת עבורם קרקע פורה להיכרויות; הן לידידות ולחברות אפלטוניות והן לחברויות רומנטיות.
בקהילות האיתנות החיות בבתי דיור מוגן חיים אנשים עצמאיים ופעילים. פעילויות הפנאי, ההעשרה, הספורט והתרבות, הטיולים, האירועים והמפגשים – כל אלה מזמנים אפשרות להיכרויות מעמיקות.
אנו באחוזות רובינשטיין, רשת הדיור המוגן הפרטית הגדולה והמובילה בישראל, רואים בהשתאות פעם אחר פעם כיצד נרקמים קשרי ידידות וחברות אמיצים בגיל השלישי, ולפעמים, כשכל התנאים מתאימים והכוכבים מסתדרים – גם אהבה וקשרים רומנטיים.

המפגש בפעילויות בבית דיור מוגן הוא נקודת פתיחה נהדרת לקשר רומנטי ארוך טווח. במקרה כזה, את החשש שמא לא יהיו נושאי שיחה משותפים עם בן הזוג החדש, אפשר להוריד מהפרק, שכן כבר יש תחביבים וחברים משותפים.
הביטחון האישי, הרפואי והחברתי בדיור מוגן מספק את כל התנאים לזוגיות טובה, ואפילו לא חייבים לעבור לגור יחדיו. כל אחד יכול לבחור להישאר לגור בדירתו, וליהנות משילוב מנצח של זוגיות ופרטיות.

לפתוח דלת לקשר זוגי: ההמלצות של נעמי ברנע

נעמי ברנע, בת 86, מתגוררת באחוזת צהלה, דיור מוגן בוטיק בתל אביב, כשנה. קודם לכן היא התגוררה בביתה שברמת השרון. לאחר שהתאלמנה, החליטה נעמי לעבור לסביבה הבטוחה והפעילה שבאחוזה.

נעמי נמצאת כיום בזוגיות מחודשת שנרקמה מחוץ לכותלי האחוזה, ועל הדרך להגשימָהּ היא מספרת: "לכל אדם, ולא משנה אם זה גבר או זו אישה, ולא חשוב באיזה גיל, יש כמיהה למצוא בן או בת זוג. אומנם הגיל עלול להערים מעט קשיים, בשל סיבות בריאותיות או מכיוון שההיצע הולך ומצטמצם, אבל מי שרוצה, ימצא לעצמו קשר זוגי".

על בסיס זה מתייחסת נעמי למספר 'מפתחות', אשר מניסיונה האישי עשויים לשמש קרקע פורה להירקמותם של קשרים זוגיים. "יוזמה ועשייה הן נקודת התחלה חשובות בעיניי, מכיוון שכשפתוחים לקחת חלק בפעילויות, כמו התנדבות למשל, מעגל ההיכרויות מתרחב, ואופציות חדשות נפתחות. אני מתנדבת ופעילה מאוד במעגלי עשייה שונים, באחוזה וגם מחוצה לה; לעשייה המרובה יש ערך עצום. היא מעניקה לי תחושת משמעות וחיוניות".

נעמי גם ממליצה, בחן מחויך, לשחרר במעט את מעטה הרצינות, במקומות שאין בה צורך. "הרצינות מכבידה, בעוד שבמקומה אפשר להכניס פתיחות וסקרנות, לגלות ולשמוע על דברים חדשים ובעיקר לשמוח, ויש לנו הרבה סיבות לכך".

זוג מבוגר מחובק
זוגיות מאוחרת. קשרי ידידות, חברות ואהבה נקשרים לא פעם בדיור המוגן

היכרויות דרך אפליקציות ייעודיות

לצד הקרקע הפורה להיכרויות עם אנשים בני אותו גיל דרך פעילויות, כיום ישנן אפשרויות לא מעטות לפתוח חלון להיכרות דרך אתרים המיועדים לקהל המבוגר.

אחד הפורטלים המוכרים לצורך היכרויות, מפגשים וטיולים הוא מוטק'ה, שהוקם בשנת 2006 בידי פרופ' מרדכי שני, לשעבר מנכ"ל שיבא ומנכ"ל משרד הבריאות וחתן פרס ישראל. שני ביקש לקדם ולהעצים את בני האוכלוסייה הבוגרת בישראל, במטרה לספק להם מענה לאתגרים חברתיים ואחרים. הפורטל פועל בהצלחה קרוב לשני עשורים ללא מטרות רווח, ומעודד את מעורבותם של חברי הקהילה.
בת חסותו של מוט'קה, שושק'ה, מיועדת להיכרויות בגיל השלישי. זוהי אפליקציית היכרויות לבני 60 ועד 120, המאפשרת למעוניינים ולמעוניינות לייצר פרופיל אישי, ודרכו להיחשף להיכרויות רומנטיות או להיכרויות למטרה חברתית בלבד. למשל – להכיר פרטנר/ית לטיולים, לפעילות חברתית או לחוג ריקוד.
יש לציין שמפעילי הפורטלים או האפליקציות שמיועדות לבני הגיל השלישי, מודעים לרתיעה של חלק מהם מהטכנולוגיה. על בסיס זה הם מנסים לרוב להתאים את הממשק לצורכי הגולשים הבוגרים. בתהליך רישום קצר וידידותי למשתמש, מתבקשים הנרשמים לציין פרטים בסיסיים, ולצרף תמונת פרופיל. מכאן, הדרך להיכרויות פתוחה בפניהם.

אין גיל לאהבה, והצורך בה הוא נצחי ומשותף לכולם. ייתכן שהגיל עשוי להצטייר כמכשול מסוים בדרך להשגתה, מתוך חשש מפני החדש והלא מוכר. אולם, ברגע שתחצו את הגשר ומצליחים ליצור את הקרבה והרומנטיקה, תשכחו מיד מתלאות הדרך.
מפגשים ופעילויות משותפות, בדיור מוגן או מחוץ לו, הן דרך מומלצת ומוכחת להיכרויות, וגם רשת האינטרנט מזמנת אפשרויות שעשויות להקל עליכם למצוא את בן או בת הזוג הבאים; אלה שיעניקו לכם ביטחון, קירבה ושותפות דרך. כי אין גיל לאהבה, ואין כמו האהבה בכל שלב של החיים.

רוצים לבקר באחוזות רובינשטיין ולהתרשם מהחיים החברתיים התוססים שבהן?
מוזמנים ליצור עמנו קשר: 3616*

כתבות מגזין נוספות שיעניינו אותך
התנדבות פנסיונרים – היתרונות והאפשרויות של מתנדבים בני הגיל השלישי

עם העלייה הדרמטית בתוחלת החיים בעשרות השנים האחרונות, היחס של החברה לגילאים מבוגרים עבר אף הוא שינויים משמעותיים ביותר. עובדתית ומעשית: בזמננו, רבים מבני הגיל השלישי נמצאים בשיא כוחם ומחפשים דרכים חדשות לעשייה ולמשמעות. פעולות התנדבותיות של פנסיונרים משמעותיות במיוחד, שכן הן מאפשרות גם לתרום וגם להיתרם: מחד, לתת לקהילה ולהעניק לה סיוע המגובה בניסיון […]

דיור מוגן בזמן מלחמה: מעטפת של ביטחון עבור בני הגיל השלישי

בעת מלחמת "חרבות ברזל" אנו חווים ימים מהמאתגרים שידעה מדינת ישראל. אתגרים נפוצים בגיל השלישי כמו בדידות, חרדה, פגיעה באיכות החיים ותחושות ביטחון מעורערות הופכים לגדולים פי כמה וכמה. במחקר שפורסם לאחרונה, אשר נערך על ידי ד"ר אליקים כסלו מבית הספר למדיניות ציבורית וממשל באוניברסיטה העברית בירושלים, נבדקו השלכות המלחמה על אוכלוסיית הגיל השלישי והרביעי […]

מתעניינים באחת מאחוזות רובינשטיין?

מתעניינים באחת מאחוזות רובינשטיין?

השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם!
ניתן ליצור קשר גם בטלפון 076-599-6619






    בלחיצה על "שליחה" אני מאשר/ת כי קראתי את התקנון וכי הפרטים שמסרתי יכללו במאגר המידע של אחוזות רובינשטיין בהתאם למדיניות הפרטיות של החברה

    background Call us
    Accessibility

    FEEDBACK

    Description

    Accessibility

    Accessibility Statement

    array(0) { }