החיים בדיור מוגן

חצילונים ממולאים

במסגרת ״פרויקט סבתא״ של ערוץ האוכל - תמרה אהרוני יוצאת למסע ברחבי הארץ בעקבות המתכונים והסיפורים של הסבתות. סבא ישראל בן יוסף מאחוזת צהלה הכין לה חצילונים ממולאים

החומרים

12 חצילונים (חצילים קטנים)

שמן זית לטיגון

למילוי

1 בצל קצוץ דק

1/2 ק״ג בשר טחון

½1 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות 

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

לרוטב

4 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות

2 כפות רכז עגבניות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. קולפים פסים לאורך החצילונים. 
  2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים מעט את החצילונים עד שהם מתחילים להתרכך. מוציאים מהמחבת ומצננים.
  3. חורצים לאורך כל חצילון חריץ עמוק כך שאפשר יהיה להכניס את המילוי בנדיבות. מרוקנים את החציל מבפנים ושומרים את התכולה.
  4. להכנת המילוי: מטגנים במחבת עם השמן את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את הבשר הטחון והעגבניות המרוסקות ומתבלים. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות עד שהבשר משחים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
  5. להכנת הרוטב: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רכז העגבניות ומתבלים. מוסיפים לרוטב את תכולות החצילונים שרוקנו ונותנים לרוטב להתבשל כ-10 דקות.
  6. להרכבת המנה: ממלאים כל חצילון בתערובת הבשר ומניחים בתבנית. יוצקים מעל את הרוטב.
  7. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כמה דקות עד להשחמה.

 

לצפייה >>

 

ישראל בן יוסף מאחוזת צהלה עם החצילונים הממולאים

 

למתכונים נוספים של דיירי אחוזות רובישנטיין

 

כתבות מגזין נוספות שיעניינו אותך

מתעניינים באחת מאחוזות רובינשטיין?

מתעניינים באחת מאחוזות רובינשטיין?

השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם!
ניתן ליצור קשר גם בטלפון 076-599-2566






    בלחיצה על "שלח" אני מאשר/ת כי קראתי את התקנון וכי הפרטים שמסרתי יכללו במאגר המידע של אחוזות רובינשטיין בהתאם למדיניות הפרטיות של החברה

    background Call us