חצילונים ממולאים
במסגרת ״פרויקט סבתא״ של ערוץ האוכל - תמרה אהרוני יוצאת למסע ברחבי הארץ בעקבות המתכונים והסיפורים של הסבתות. סבא ישראל בן יוסף מאחוזת צהלה הכין לה חצילונים ממולאים
תאריך:14.03.22
החומרים
12 חצילונים (חצילים קטנים)
שמן זית לטיגון
למילוי
1 בצל קצוץ דק
1/2 ק״ג בשר טחון
½1 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
לרוטב
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
2 כפות רכז עגבניות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- קולפים פסים לאורך החצילונים.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים מעט את החצילונים עד שהם מתחילים להתרכך. מוציאים מהמחבת ומצננים.
- חורצים לאורך כל חצילון חריץ עמוק כך שאפשר יהיה להכניס את המילוי בנדיבות. מרוקנים את החציל מבפנים ושומרים את התכולה.
- להכנת המילוי: מטגנים במחבת עם השמן את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את הבשר הטחון והעגבניות המרוסקות ומתבלים. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות עד שהבשר משחים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- להכנת הרוטב: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רכז העגבניות ומתבלים. מוסיפים לרוטב את תכולות החצילונים שרוקנו ונותנים לרוטב להתבשל כ-10 דקות.
- להרכבת המנה: ממלאים כל חצילון בתערובת הבשר ומניחים בתבנית. יוצקים מעל את הרוטב.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כמה דקות עד להשחמה.

למתכונים נוספים של דיירי אחוזות רובישנטיין
כתבות מגזין נוספות שיעניינו אותך