מרק צ'ורבה
תאריך:10.11.22
צ'ורבה – מרק רומני | המתכון של שמעון סרור, דייר אחוזת פולג
החומרים:
1 ק"ג בשר שריר של עגל טרי חתוך לקוביות
2 גזרים
שורש כרפס
שורש פטרוזילה
1 תפוח אדמה (חתוך לקוביות)
חצי בצל (חתוך לפרוסות)
1/3 כרוב
100גר' כרובית
150 ג' שעועית ירוקה (אפשרי קפואה)
3 עגבניות (מקולפות)
1/2 קופסת רסק עגבניות קטנה
תבלינים: אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור גרוס, פלפל חריף גרוס.
אופן ההכנה:
- מבשלים קוביות הבשר במים במשך שעה/שעה וחצי עד שמתרכך.
- מקפיצים 5 דקות במחבת עם שמן זית: גזר, שורש כרפס ושורש פטרוזיליה .
- מסננים הבשר ומעבירים המוקפצים לסיר עם מים בגובה 3/4 סיר.
- מוסיפים: קוביות תפוח אדמה, בצל וכרוב (חתוכים לפרוסות) ושעועית ירוקה.
- 3 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות מטגנים 2 דקות על מחבת עם שמן זית ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים: 1/2 רסק עגבניות, 1 כף אבקת מרק עוף, 1 כף מלח, 1 כף פלפל חריף ו-1 כף פלפל שחור גרוס.
- מבשלים כשעה ובסוף מוסיפים עלי לוצ'יאן או עלי פטרוזיליה.
- לבשל עוד 10 דקות ולהגיש.
בתיאבון!
כתבות מגזין נוספות שיעניינו אותך