על הומור וצחוק – פרופ' אריה סובר באחוזת בית הכרם בירושלים
"הומור וצחוק עוזרים בריאותית פיזית ונפשית ואף מעלים את רמת החיסון בגוף"
"מאוד חשוב לבני הגיל השלישי להכניס הומור וצחוק לחיים ולפעילויות שלהם. זה עוזר בריאותית, פיזית ונפשית. וזה גם מסייע לשימור היכולות הקוגניטיביות", כך ממליץ פרופ' אריה סובר, בהרצאה בפני דיירי אחוזת בית הכרם בירושלים. לדבריו, הצחוק מסייע באיזון לחץ הדם, בהפחתת שומנים וסוכרים בדם. "כשצוחקים נכנס לגוף פי עשרה יותר חמצן וזה אף מעלה את רמת החיסון של הגוף", אומר פרופ' סובר.
פרופ' סובר: "חשוב להיחשף למצבי הומור, להיות בחברה צוחקת ובפעילויות שגורמות לצחוק. ההומור נמצא לידנו כל הזמן, והוא אינסטינקט שמיועד לשמש כחלק ממנגנון ההגנה שלנו. לכן חשוב לראות סרטים מצחיקים והצגות מצחיקות ולהיות בכל פעילות שתגרום לחייך ולצחוק. זה חשוב מאוד במיוחד לאור העובדה שכיום בני הגיל השלישי ממעטים יחסית לחייך ולצחוק". על פי מחקר בארה"ב, אומר פרופ' סובר, בני הגיל השלישי צוחקים פעמיים בשבועיים לעומת תינוקות ופעוטות שצוחקים 400 פעמים ביום.
באשר ליעילות 'יוגה צחוק' טוען פרופ' סובר כי מדובר בפעילות טכנית מזויפת שלא משפיעה על המוח באמת. "מי שמזייף צחוק, כמו ביוגה צחוק, חוזר אחרי שעה למציאות הדיכאונית מבלי שקרה לו שום דבר באמת. לכן יותר כדאי לעבוד על דברים אמיתיים מצחיקים, כמו למשל לראות סרט מצחיק, לספר בדיחה".